De UiTPAS

De UiTPAS is een elektronische kaart die werkt zoals een klantenkaart. Bij culturele en sportieve activiteiten in je vrije tijd kan je punten sparen; je moet hiervoor de UiTPAS scannen aan de balie of een spaarzuil. De gespaarde punten kan je nadien omruilen voor een korting, cadeau of een ander voordeel.

Elke Ninovieter kan een UiTPAS kopen en hiermee punten sparen, niet alleen in de regio DENDER (Ninove, Aalst, Erpe-Mere, Lede en Haaltert), maar ook in Gent, Brussel, Oostende en Kortrijk. Heb je een laag inkomen, dan krijg je de UiTPAS met kansentarief gratis en betaal je bovendien minder voor activiteiten in je vrije tijd én op school in de regio DENDER.  (Het kansentarief moet elk jaar opnieuw aangevraagd worden, zoniet wordt de UiTPAS ongeldig.)

De UiTPAS is ook geldig in alle Ninoofse scholen. Een kind met een UiTPAS met kansentarief betaalt €1.50 voor een verplichte activiteit van een halve dag, € 3 voor een verplichte activiteit van een hele dag en 25% van de kostprijs voor meerdaagse schoolreizen.. De school wordt hiervan op de hoogte gebracht, zodat je kind deze UiTPAS niet moet tonen. De school verrekent dit automatisch in de schoolfactuur. Op de startpagina van Smartschool vindt u onder de knop “Extra info” meer informatie i.v.m. de Uitpas, Nederlands leren, aanvraagformulieren m.b.t. premies, …

Meer info vind je op www.uitpasdender.be of www.teledienstninove.be. Of neem gerust contact op met de school!

Nederlands leren

Waar kan jij Nederlands leren en oefenen?
Volgende brochure geeft een overzicht van het aanbod in Ninove :
Nederlands leren en oefenen

Huis van het Kind : extra hulp

Heb je nog vragen ? Loop eens langs bij het Huis van het Kind voor meer info over

  • hobby’s en vrije tijd
  • vakantieopvang en activiteiten voor kinderen
  • de UiTPAS (aanvraag kansentarief)
  • financiële hulp
  • Nederlands leren
  • de werking van de school

Meer info in de brochure : Huis van het Kind Ninove