Kiezen voor het schoolproject van campus Weggevoerdenstraat 

Kiezen voor een school is kiezen voor een schoolproject.

Op campus Weggevoerdenstraat zetten we met ons schoolproject de traditie van kwaliteitsvol en uitdagend onderwijs uit het vroegere Sint-Aloysiuscollege gedreven verder.  Uitdagend onderwijs vormt samen met eigentijds onderwijs, talentgericht onderwijs en trajectgericht onderwijs de 4 pijlers binnen het SWE-project, waarbij SWE staat voor Secundair Weggevoerdenstraat. 

Is jouw eigen toekomstverhaal herkenbaar in onze 4 pijlers van het SWE-project, dan zit ook jij op campus Weggevoerdenstraat goed!!

Nieuwsgierig om dit te ontdekken? Klik dan zeker snel door op onze vier onderstaande schoolprioriteiten! 

Kiezen voor “uitdaging”

Naast het bereiken van basisdoelen dagen onze vakleerkrachten elke leerling uit door te verdiepen in de leerstof. Toepassingen en inhouden worden in een bredere context geplaatst en onze leerlingen krijgen voldoende ruimte om zelfstandig aan de slag te gaan en kritisch mee te denken. Dit doen we vanuit een overtuiging om een goeie mix aan kennis, vaardigheden en leertechnieken mee te geven met het oog op optimale kansen in het hoger onderwijs, het logische vervolgverhaal na zes jaar op Hartencollege Secundair Onderwijs • Weggevoerdenstraat.

meer…

Kiezen voor “jouw eigen talent”

Op onze school proberen we voldoende ruimte te geven aan leerlingen om zelf keuzes te leren maken en vanuit hun talenten initiatieven te nemen. Ontdek hier enkele voorbeelden uit onze brede waaier aan talentgerichte initiatieven die we op onze school nemen.

 

meer…

Kiezen voor “eigentijds onderwijs”

Ons lerarenteam staat open voor nieuwe mogelijkheden, visies en leerstrategieën om boeiend en eigentijds onderwijs aan te bieden. Het functioneel inzetten van ICT en laptopintegratie is één van de strategieën waar we als school voor kiezen. 

meer…

 

 

Kiezen voor jouw “eigen traject”

Met ruim 950 leerlingen op onze campus ontdekken we heel wat uiteenlopende noden, vragen en uitdagingen bij onze leerlingen. Daar willen we op inspelen met aandacht voor trajectgericht onderwijs. 

Op Hartencollege Secundair Onderwijs • Weggevoerdenstraat staat alvast een gedreven team van leerlingbegeleiders en vakleerkrachten klaar om ook met jou op weg te gaan.

meer…