Rode Neuzen Week

Jaarlijks in november vindt Rode Neuzen Dag plaats, een benefietactie georganiseerd door VTM, Qmusic en Belfius met als doel de mentale, fysieke en sociale weerbaarheid bij jongeren te versterken. Het ingezamelde geld wordt gebruikt om scholen te ondersteunen die investeren in het mentale welzijn van hun leerlingen.

Enkele weken vóór Rode Neuzen Dag organiseert de richting Humane Wetenschappen (2de en 3de graad) en onze GOK-werking een Rode Neuzen Week op school. Tijdens deze week willen we de focus leggen op het mentaal welbevinden van jongeren. Het is ontzettend belangrijk dat jongeren zich goed in hun vel voelen. Nog te veel jongeren kampen met psychische problemen en durven de stap naar hulp niet zetten. Het is dus belangrijk dat wij als school dit taboe proberen te doorbreken. Daarom organiseren we verschillende acties om geld in te zamelen dat kan gebruikt worden voor projecten die jongeren mentaal sterker maken.

Dit schooljaar werd er gedanst en heel veel gelachen bij Just Dance. Leerlingen én leerkrachten werden verzorgd en werden helemaal ontspannen in het relaxatiesalon. Muziek fleurde onze middagspeeltijd op. De photobooth zorgde voor een tastbaar bewijs dat we voor elkaar willen zorgen. En meer dan 900 leerlingen en leerkrachten smulden van het zelfgemaakte dessertenbuffet!

De opbrengst van het geld werd grotendeels geschonken aan scholen die zullen investeren in het mentaal welzijn van jongeren.

Met fierheid en blijdschap kunnen we meedelen dat we dit schooljaar maar liefst 2460,76 euro hebben ingezameld! Een prachtig bedrag waar we al volop mee aan de slag zijn  gegaan om al onze leerlingen hier op school een waaier aan projecten aan te bieden die het mogelijk maken dat jongeren zich nog beter in hun vel kunnen voelen (later meer).

Wij als school geloven in…. ZORGEN VOOR ELKAAR!

Bekijk ook zeker het filmpje